Larting hišno fekalno črpališče

Komplet za izdelavo hišnega fekalnega črpališča vsebuje najpomembnejše elemente, ki jih potrebujete za izdelavo fekalnega črpališča.

Potopna črpalka Piranha, švicarskega proizvajalca Sulzer, je najpomembnejši element črpališča. Črpalka je s plovnim stikalom zaščitena proti suhemu teku, in s termičnim stikalom proti pregrevanju motorja. Črpalka je tudi tokovno zavarovana v elektro omari. Potopna črpalka Piranha, s priključno močjo 1,41 kW in zmogljivostjo črpanja do 20 m tlačne višine, ima prigrajene nože, ki sesekljajo morebitne trdne delce v fekalni odpadni vodi. Ta način črpanja fekalij preprečuje zamašitve črpalke in cevovoda in omogoča visoko tlačno višino črpanja. Črpalka ima tlačni navojni priključek 5/4” in 10 m kabla z vtikačem.

Piranha 08

Elektro omara je enostavna za montažo, črpalka se priključi na priključne sponke v omarici. Omara ima 3 m napajalnega kabla z vtikačem, ki se lahko po želji podaljša. Na omaro pa je potrebno priključiti še dodatno plovno stikalo, ki preko svetlobnega signala na omari signalizira visok nivo vode v črpališču.

Komplet vsebuje tudi nepovratni ventil, ki preprečuje povraten tok fekalij iz kanalizacijskega sistema.

Prednosti:

  • kvalitetna črpalka, zavarovana proti okvarami,
  • nizka cena in možnost samostojne izdelave črpališča,
  • predizdelana elektro omara z enostavno montažo,
  • uporabite lahko jašek, ki vam najbolj ustreza glede na situacijo (betonski, poliester,..).

Skupaj z opremo vam predamo tudi vsa potrebna navodila za strojno in elektro montažo opreme.

Primer montaže kompleta za hišno fekalno črpališče