Nordic Water Zickert strgala in posnemala

Zickert talna strgala so zasnovana za kontinuiran transport blata in učinkovito delujejo v vseh procesih usedanja. Strgalo se lahko poganja hidravlično ali z električnini motorji. Vzvodni sistem in klinasto oblikovane prečke so zvarjene skupaj v eno enoto in funkcioniranjo kot premična tla v bazenu.

Talno strgalo deluje na principu premikanja hidrodinamično zasnovanih prečk naprej in nazaj. Konkavne oblike prečk transportirajo usedlino proti jami za blato. Pri povratnem premiku pa klinasto oblikovani deli prečk zdrsnejo pod odejo blata. Hitrost povratnega gibanja je približno dvakrat hitrejša.

Zickert površinska posnemala

Zickert površinska posnemala so zasnovana za učinkovito odstranjevanje površinskega blata – maščob. Primerna so za uporabo v večini aplikacij s površinskim blatom, tako v komunalnih čistilnih napravak, kot v industrijskih procesih. Površinsko posnemalo je enostavno prilagoditi za flotacijske bazene, ali v lamelnih usedalnikih. Posnemala zo enostavna za montažo, so zanesljiva in imajo malo premikajočih se delov. Rezilo posnemala premika blato s celotne površine rezervoarja in ga transportira v cev ali kanal na koncu bazena. Posebna lastnost Zickert posnemala je periodično premikanja, rezila se namreč premikajo naprej in nazaj.